Dominika Tuora – dietetyk kliniczny dzieci/dorośli

Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego kierunek Dietetyka
Licencjat obroniony w 2019 r. „Znaczenie diety śródziemnomorskiej w profilaktyce miażdżycy”

CERTYFIKATY

🔹 „Żywienie kliniczne w praktyce – wielospecjalistyczna współpraca”
🔹 „Immunożywienie osób aktywnych fizycznie”
🔹 „Diagnostyka w chorobie Hashimoto”
🔹 „Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka”
🔹 „Praktyczne zalecenie żywieniowe w chorobach tarczycy”
🔹 „Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym”
🔹 „Żywienie okołotreningowe”
🔹 Autorka e-booka „Słodkie fit śniadania na każdy dzień”

Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach. Uwielbia gotować, testować nowe przepisy, zmieniając je na zdrowsze wersje.
Miłośniczka kuchni greckiej, empatyczna, energiczna, kontaktowa

  • O Poradni

    Dietetyk: Iława

    Dietetyk zapewnia kompleksową pomoc Pacjentom. Do jego zadań należy przede wszystkim:

    • ocena stanu odżywienia Pacjenta,
    • diagnozowanie i leczenie chorób żywieniowych, takich jak cukrzyca, otyłość, choroby serca, zaburzenia metaboliczne,
    • opracowywanie spersonalizowanych planów żywieniowych, uwzględniających indywidualne potrzeby Pacjenta, preferencje i cele zdrowotne,
    • monitorowanie postępów Pacjenta i dostosowywanie planu żywieniowego w razie potrzeby,
    • edukacja Pacjentów na temat zdrowego żywienia, gotowania oraz innych aspektów związanych z dietą i zdrowiem.

Facebook