Dominika Tuora – dietetyk kliniczny dzieci/dorośli
Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego kierunek Dietetyka
Licencjat obroniony w 2019 r. „Znaczenie diety śródziemnomorskiej w profilaktyce miażdżycy”
CERTYFIKATY
🔹 „Żywienie kliniczne w praktyce – wielospecjalistyczna współpraca”
🔹 „Immunożywienie osób aktywnych fizycznie”
🔹 „Diagnostyka w chorobie Hashimoto”
🔹 „Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka”
🔹 „Praktyczne zalecenie żywieniowe w chorobach tarczycy”
🔹 „Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym”
🔹 „Żywienie okołotreningowe”
🔹 Autorka e-booka „Słodkie fit śniadania na każdy dzień”
Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach. Uwielbia gotować, testować nowe przepisy, zmieniając je na zdrowsze wersje.
Miłośniczka kuchni greckiej, empatyczna, energiczna, kontaktowa